more..
Kinesiskt
 Tipsa en vän

 Övrigt
På den här sidan kan du läsa litet om det kinesiska horoskopet samt välja ditt födelsedatum för att få reda på vilket djurtecken du tillhör.
  Om det kinesiska horoskopet

et kinesiska horoskopet skall mer betraktas som en sorts guide till ett filosofiskt tänkande och har därför lite andra grundtankar än det västerländska. Det skiljer sig gentemot västvärldens traditionella horoskop, på så sätt att det är mer naturalistiskt och antar formen av ett allomfattande system av uppfattningar, som berör kroppen såväl som himlakroppar och andra fenomen.
Bland dessa fenomen kan nämnas yin och yang, himmelska palats och månens boningar.
Det kinesiska horoskopet är världens äldsta kända spådomsform. Redan under Shang-dynastin (1500-1100 f.Kr.) nedteckades spådomar, och redan då var det grundat på att de flesta ting i tillvaron återkommer cykliskt. Som exempel på detta kan nämnas de Tolv Grenarna, som idag benämns de tolv djuren.

Nedan kan du välja ditt födelsedatum, för att läsa mer om det djurtecken du förknippas med. Du kan även klicka på en av länkarna längst ner på sidan för att se information om ett specifikt djurtecken.

 
  Ditt kinesiska horoskop...
Väljd ditt födelsedatum för att se ditt kinesiska horoskop.
Födelseår   
 
ok
 
  Välj ett djurtecken.
 Råttan  Oxen  Tigern     Kaninen  
 Draken     Ormen  Hästen  Bocken 
 Apan  Tuppen    Hunden  Grisen