more..
Om Numerologi
 Tipsa en vän

 Övrigt
  Om numerologi

umerologin är inte alls någon nypåkommen lära. Man tror att det var de tidiga babylonierna som började med att se på bokstäver och siffror på ett nytt sätt, och då är vi tillbaka ca 4000 år i tiden. Babylonierna levde på 2000-talet f. Kr, ungefär på den plats där Irak ligger idag. Även i det gamla Egypten, vid samma tid, använde man sig mycket av numerologin.

På 500-talet f.Kr var det den kände matematikern Pythagoras lärjungar som ansåg att det fanns något gemensamt mellan matematik och mystiken kring siffror och tal.

Under medeltiden fanns det judar som tyckte sig förstå att det hebreiska alfabetet förutom språkljud även motsvarade siffervärden. Systemen från Pythagoras tid och medeltiden anses vara föregångare till den numerologi som finns idag och som blir alltmer populär.

Det finns flera olika sätt att tolka bokstäver och siffror, men det är namnet och födelsedatumet som har störst betydelse för en människas livsöde. Siffrorna 1-9 har alla olika kosmiska vibrationshastigheter. Hastigheten på vibrationen förutspår en människas egenskaper och framtid, och också platser och händelser.