more..
Planeter
 Tipsa en vän

 Övrigt
  Merkurius

Den antika guden Merkurius var gudarnas budbärare och samtidigt gud för resande, köpmän, talare och tjuvar. Merkurius betonar kommunikationen och intellektet och har som budbärare inga bedömande funktioner och inga betänkligheter angående budskapet i sig. Budskapet kan således både vara gott eller ont, det viktiga för Merkurius är att det når sitt mål.

Merkurius funktion i horoskop skiljer människan ifrån djuren genom förståndet, språk, ord och kvicktänkthet. Tyvärr tillkommer på köpet även skvaller, överärlighet och övertalningsförmåga. Om Merkurius ställning är för dominerande kan detta leda till rastlöshet, opålitlighet och ytlighet. Månen, Venus och Neptunus kan ge balans åt en överaktiv person. Dessa befrämjar känslighet och förmågan att uttrycka sig artistiskt på ett eller annat sätt.

Nyckelord: kommunikation, intelligens, förmedling, tanke, aktiv, apa, metallen kvicksilver och onsdag.
Gudomar
: grekiska Hermes är identisk med latinska hermes. Egyptiska Thoth och hinduiska apguden Hanuman kan också nämnas här.
Livsperiod: Merkurius härskar över människans andra period från fem till 14 år. Vetgirighet och nyfikenhet är viktig här.
Människokroppen
: nervsystem, reflexer, tunga, stämband, lungor, andning, hörsel och syn.
Yrken
: alla informationsspridaryrken, yrken med utbildningsanknytning, kontorister, sekreterare, revisorer, posttjänstemän och ingenjörer.

  Välj en planet...
 Solen  Månen  Merkurius  Venus  Mars
 Jupiter  Saturnus  Uranus  Neptunus  Pluto