more..
Planeter
 Tipsa en vän

 Övrigt
  Venus

Venus har sedan gammalt kallats för en lyckoplanet och förknippats med fred, kärlek och traditionell kvinnlighet. Venus kan kallas för jordens syster, då hon är ganska lik vår jord, men också för symbol för den unga kvinnliga kraften. Venus kretsar kring Solen. På samma sätt bör kärleken kretsa kring livet, och inte tvärt om. Om livet inte prioriteras så gör man ett ödesdigert misstag.

Personer med en stark Venus tenderar att vara fysiskt attraktiva och på grund av detta ha lätt till relationer, till det motsatta könet i synnerhet. Om Venus är för stark så kan detta visa sig som överdriven flörtighet och promiskuitet. En svag Venus kan tvärtemot ge svårigheter ur romantiskt och socialt hänseende. Venus skyr fulhet och sjaskighet.

Venus placering visar hur stark eller svag vår förmåga att handskas med och uppleva kärlek är. Venus visar också hur vi relaterar till estetiska dimensioner - hur vi upplever konst, film och musik. Kultur kan vara likvärdigt med teater och rödvin för en person, men för en annan är den detsamma som hårdrock och pannkaksätartävlingar.

Nyckelord: kärlek, attraktion, romantik, sinnlighet, harmoni, konstnärlighet, fåfänga, duva, koppar och fredag.
Gudomar
: Afrodite är den grekiska motsvarigheten till den latinska kärleksgudinnan Venus. Lakshmi är den indiska gudinnan. Freja är den fornnordiska.
Livsperiod
: människans tredje ålder är mellan 15 och 22 år. Detta är den ungdoms- och pubertetstid då personen tas upp i samhället.
Människokroppen
: attraktionsattribut, hår, hy, ansikte, njurar, könsorgan och fortplantning.
Yrken: yrken som förknippas med musik, konst, skönhet, poesi och botanik.

  Välj en planet...
 Solen  Månen  Merkurius  Venus  Mars
 Jupiter  Saturnus  Uranus  Neptunus  Pluto