more..
Planeter
 Tipsa en vän

 Övrigt
  Neptunus

I den antika mytologin delades universum upp i tre delar mellan tre gudabröder. Jupiter tilldelades himlarna, Pluto tilldelades underjorden och Neptunus haven. I astrologiska sammanhang är Neptunus kön mera svårbestämbart och det kan snarare röra sig om en slags musa, alltså en inspirationsgudinna. Hemlighetsfullhet, mystik och verklighetsflykt associeras med Neptunus.

Neptunus krafter påminner ofta om Venus, fast på en högre mognare nivå. Om Neptunus verkan är positiv eller negativ beror helt på vilka krafter som den kombineras med. Neptunus bästa egenskaper är då den ger inspiration till exempel för musik eller skrivande. En god Neptunian njuter av att vara givmild och förväntar sig ingen belöning för sina välgärningar.

Sämre är influenser av lathet, dagdrömmeri, eskapism och drogmissbruk. Fobier, besatthet och morbiditet kan också härstamma ifrån Neptunus.

Nyckelord: känsla, fantasi, inspiration, osjälviskt givande, universell kärlek, medkänsla, psykiska krafter, droger, koraller och elfenben.
Gudomar
: Poseidon är den grekiska motsvarigheten till Neptunus. Njord är den fornnordiska havsguden vars namn betyder ickejord.
Människokroppen
: tallkottskörteln, den mänskliga auran och delar av nervsystemet.
Yrken
: dansare, artister, skådespelare, profeter, präster, mystiker, hippies eller bedragare.

  Välj en planet...
 Solen  Månen  Merkurius  Venus  Mars
 Jupiter  Saturnus  Uranus  Neptunus  Pluto